Třebenice - SK Radkovice

02.06.2012 21:29

 

Třebenice - SK Radkovice (0:0) 0:1

Sestava SK Radkovice: Dobrovolný Radek - Pitor Mirek, Růžička Tomáš, Hlouch Milan, Hlouch Tonda - Pekárek Marek, Diviš Pavel, Jelínek Radek, Zahradník Honza - Patrik Diviš, Olšanský Aleš

V průběhu prvního poločasu do zápasu nastoupil Pekárek Jaromír, který vystřídal zraněnhé Mirka Pitora.

 

Do Třebenic jsme přijeli ve značně oslabené sestavě ale samotný průběh zápasu ukázal, že i když není ta nejsilnější sestava, tak se dá hrát lepší fotbal jak v Rouchovanech. Otazníky v sestavě nastali hned po příjezdu do Třebenic, Ondra Harant si popletl rozlosování a nestihl si vyměnit směnu, do brány musel nastoupit Dobrovolný Radek, v obraně chyběl Padělek, v záloze Dufek s Pelikánem a v útoku Milan Pevný. Na střídačku se posadil jediný náhradník a to již pomalu se zotavující po zranění Pekárek Mirek. Průběh samotného zápasu byl celkem vyrovnaný. Hosté hrozili z brejků a byli to právě oni, kteří se po pěkném centru dostali do zakončení, Diviš Patrik hlavou pouze trefil připraveného brankáře. To domácí mohli udeřit o chvilku později, Diviš Pavel po špatném nákopu poslal domácího útočníka do gólové situace, hostující brankář si s tím poradil, domácí pak ještě dvakrát zakončovali, ale trefili pouze hráče na brankové čáře. Hosté měli ještě pár náznaků šancí, ale nebylo to nic, co by stálo za poznámku. První poločas tedy skončil 0:0.

Do druhého poločasu chtěli domácí zvýšit tlak a konečně vstřelit nějakou tu branku, ale nějak se jim nevedlo. Byli to naopak hosté, kteří byli čím dál více nebezpečnější. Po jedné ze standartek, která se rozehrávala z čáry šestnáctky udeřilo, po rozehrávce se míč odrazil na penaltu k Pekárkovi Mirkovi ten se s míčem otočil a naservíroval ho Zahradníkovi, který nechytatelnou střelou zavěsil 0:1. Domácí značně znervózněli, ale zvednout hru se jim nedařilo. Rozruch před vápnem hostů se stal, když domácí hráč upadl ve vápně. Rozhodčí ihned zapískal a ukázal na penaltu. Kolem rozhodčího se seběhlo hned několik hostujících hráčů, kteří se snažili rozhodčího rozhodnutí změnit. Hráčům se to nepovedlo, ale povedlo se to někomu jinému. Mladý pomezní rozhodčí si zavolal hlavního rozhodčího, vysvětlil mu, jak celou situace viděl on a na základě toho se hlavní rozhodčí rozhodl penaltu odvolat. Hra pokračovala tedy dál a domácí se snažili vstřelit gól jiným způsobem. Možnost k tomu měli po zahrávání standartky, po strkanici ve zdi upadl na zem Diviš Pavel, bylo to po úderu loktem domácího hráče. Rozhodčí celou situace vyhodnotil jako nesportovní chování a domácí hráč dostal červenou kartu. Druhou červenou kartu viděli diváci i na druhé straně, to když po druhé žluté kartě obdržel červenou Hlouch Tonda. Zápas skončil tedy 0:1 pro hosty. Všichni hráči hostů podali velice pěkný výkon, pochvalu si zaslouží i Dobrovolný Radek, který zaskočil v brance a hned udržel čisté konto, proti tak silnému soupeři, který v minulé kole nasázel Jaroměřicím B sedmičku. Jedinou kaňkou zápasu je, že se zranil náš hráč Pitor Mirek, tímto mu přejeme brzké uzdravení.

Na hostech bylo vidět, že předvedli úplně jiný výkon než v Rouchovanech a byli za to oceněni třemi body.

Chtěl bych touto cestou pozvat všechny fanoušky na poslední zápas jarní sezóny, který odehrajeme příští týden v sobotu, hostit budeme Ocmanice.