TJ Myslibořice - SK Radkovice

03.04.2012 19:35

TJ Myslibořice - SK Radkovice (1:0) 2:1

 

Sestava SK Radkovice: Harant Ondra, Hlouch Tonda - Hlouch Milan (85´ Dobrovolný Radek) - Pekárek Marek - Pitor Mirek, Pelikán Ivo (55´ Zahradník Honza), Diviš Pavel, Olšanský Aleš, Jelínek Radek - Pevný Milan, Diviš Patrik

 

Na očekávané derby přišlo spousta fanoušků. Během zápasu foukal silný vítr, hráči Radkovic hráli první poločas proti větra a moc se jim nedařilo.Domácí si během 20 minut nevypracovali žádnou šanci, hostující tým měl několik slibných náznaků a jednu 100%, kdy Diviš Patrik sám před brankářem, pouze trefil golmana. Kolem 25 minuty se po rohovém kopu zničeho nic prosadili domácí a ujali se vedení 1:0. Do konce prvního poločasu se nic nezměnilo. Do druhého poločasu nastoupili hráči Radkovic nabuzení a chtěli výsledek otočit, bohužel byl proti jak soupeř tak 12. hráč a tím byl jak už to bývá rozhodčí. V 55. minutě běž na domácího brankáře Jelínek, ze strany se neohrabaně přiřítil stoper domácích a jasně zfaouloval hostujícího Jelínka ve vápně. Pomezní rozhodčí nesmyslně vytáhl faul z vápna a kopal se přímý kop. Míst toho aby hosté srovnali stav na 1:1 tak zaúřadoval opět pomezní rozhodčí a nechal domácího útačníka, který byl ve dvoumetrovém ofsajdu zakončit a ten zvýšil na 2:0. Hostující hráči i přes tento stav stále bojovali a byli lepším týmem. V 88. minutě se jim podařilo snížit z přímého kopu na 2:1 Milanem Pevným. Během tlaku Radkovice, který na konci zápasu sílil, se hostujícím podařilo nastřelit ještě tyčku. Rozhodčí ukazoval, že nastaví 4. minuty ale když viděl jak Radkovice domácí tlačí ukončil zápas v 91. minutě.

Bohužel utkání v Myslibořicích se nám nepovedlo a v tabulce jsme klesli o jedno místo. Zato výsledek velice pomohl domácím v cestě za záchranou.  Smutné je, že výsledek neovlivnili pouze hráči ale rozhodčí. Nemá cenu se na někoho vymlouvat a je třeba bojovat dál, snad se nám již v sobotu podaří porazit silný Lipník, který si na domácím hřišti poradil s vedoucím soupeřem Jaroměřice B v poměru 1:0.