SK Radkovice - Sokol Lipník

07.04.2012 19:22

 

SK Radkovice - Sokol Lipník (0:2) 2:2

 

Sestava SK Radkovice: Harant Ondra, Hlouch Tonda - Pekárek Mirek - Pekárek Marek - Padělek Zbyněk, Pitor Mirek - Diviš Pavel - Jelínek Radek - Dufek Josef, Olšanský Aleš - Diviš Patrik

 

 

Hráči Radkovic museli těsně před zápasem řešit sestavu z důvodu zranění Hloucha Milana z minulého týdne v Myslibořicích. Milan Hlouch si zranil krční páteří a nosí krční límec. Otazník také vysel nad již zraněným Mirkem Pekárkem, který se těsně před zápasem rozhodl, že nastoupí a posílí obranu. I přes přetrvávající bolest v kotníku hrál na místě Milana Hloucha.

Dost o řešení sestavy, nyní se pustím do přiblížení průběhu zápasu. První poločas se nám vůbec nepovedl a Lipník se po dvou chybách v domácí obraně ujal vedení 2:0. Domácí měli několik slibných akcí v prvním poločase, ale nedokázali je proměnit v branku.

Do druhého poločasu jakoby nastoupilo jiné domácí mužstvo a hráči Lipníka nevěděli, koho mají dříve bránit. V 50. minutě si naběhl Diviš Pavel do vápna a byl sražen hostujícím hráčem, pískala se penalta. K té se postavil Jelínek a snížil na 2:1. To jako by vlilo ještě více energie domácím hráčům do noh a najednou je bylo celé hřiště. Během druhého poločasu se hráči Lipníka ani nepodívali na půlku domácích a jenom se bránili. Po další slibné akci se Dufek vřítil do vápna a byl jasně podražen. Rozhodčí ale byl jiného názoru a dal Dufkovi žlutou kartu. Nutno dodat, že pomezní zvedl praporek a avizoval, že to byl penaltový zákrok. Hlavní rozhodčí mu to ale vymluvil. Po této situaci se domácí stále tlačili do hostující branky a šance nedali na sebe dlouho čekat. Antonín Hlouch  perfektně hledal ve vápně svými centry spoluhráče, ale bohužel branka z toho nepadla. V 80. minutě se dostal míč ke střídajícímu Pelikánovi, který se rozhodl vystřelit, bohužel střela se mu nepovedla, ale obětavý Olšanský natáhl své dlouhé nohy a podařilo se mu usměrnit míč do branky 2:2. Za srovnaného stavu bylo vidět na domácích, že i tak je výsledek neuspokojuje a hnali se stále dopředu, bohužel žádná šance se už neujala, buď v tom měla prsty nepřesnost, nebo nám chybělo krapet štěstíčka.

Po prvním poločase by asi každý z nás rád bral bod, ale to co se odehrálo ve druhém poločase, kdy se hráči Lipníku nedostali za půlku, se dá brát jako ztráta.

Každá ztráta doma mrzí, ale domácí hráči si za druhý poločas zaslouží uznání. Hráči odvedli opravdu parádní výkon.

Pokud se nám podaří tento výkon přenést do dalšího utkání, které nás čeká na půdě posledního celku soutěže (Trnava B), tak naše výhlídky mohou být růžové. Nesmíme soupeře podcenit a bojovat jako v druhém poločase proti Lipníku.

Chtěl bych ještě dodat, že za nepříznivého počasí přišlo i tak dost fanoušků. Jak nás ve druhém poločase povzbuzovali k vyrovnání, si zaslouží ještě jedno poděkování. Tak teda fanoušci SK Radkovice, moc díky a těšíme se na další domácí zápas, kdy nás přijdete opět parádně hnát za vítězstvím.