SK Radkovice - Rapotice B

22.04.2012 20:35

 

SK Radkovice - Rapotice B (2:0) 2:1

branky SK Radkovice: Pevný 10. minuta, Jelínek 35. minuta

 

Sestava:

 V průběhu zápasu do hry zasáhli: Dobrovolný Radek, Diviš Patrik, Pelikán Ivo

 

Hráči Radkovice si chtěli v tomto duelu připsat 3 body za vítězství a potvrdit tak důležité vítězství z Trnavy. Do sestavy bohužel nemohl zasáhnout Pekárek Jaromír, který si v Trnavě na konci utkání natáhl zadní stehení sval a čekáno vynucená přestávka cca. 3 týdny.

Dobrou zprávou pro vedení byl fakt, že Hlouch Milan je fit a mohl tedy nastoupit místo zraněného Pekárka. Dále se také do obrany vrátil Padělek místo Pitora, který se posunul do zálohy.

Nyní přistoupím k samotnému zápasu. Hosté přijeli s jasnou taktikou, hrát ze zabezpečené obrany na brejky. Jelikož nepřijeli s oporami z áčka tak jiná taktika prakticky nebyla možná. Domácí hráči se od začátku utkání snažili plnit roli favorita a jednoduchou kombinační hrou přehrávali pomalejší obranu hostů. Po několika slibných centrech přišla v 10. minutě standartka  asi z 20 metrů. K míči se postavil Pevný a nekompromisní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě, domácí se tedy ujali vedení 1:0. Domácí nepolevovali a snažili se navýšit skóre, bohužel štěstěna nebyla na naší straně. Domácí hráči byli stále aktivnější a z jedné akce se dostal míč k Jelínkovi, ten se ve vápně rychle otočil a skákající míč napálil pod břevno, hostující brankář neměl šanci, domácí tak navýšili skóre na 2:0. Domácí hráče jakoby dvoubrankový náskok ukolébal a do konce poločasu převzali otěže hry hosté, za zmínku stojí pumelice jednoho z hostujících hráčů, kdy ze standartní situace orazítkoval brankovou konstrukci.

Druhá půle začala v poklidném tempu, domácí jakoby hlídali dvoubrankový náskok a tato pasivní hra se jim mohla rychle vymstít. Po jedné z akcí hostů, přešel po pravém křídle dva bránící hráče, odcentroval a ve vápně si na tento krásný centr počkal hostující hráč a nedal domácímu brankáři šanci a snížil na 2:1, nutno dodat, hostující hráč byl úplně sám, nikým neatakován.

Domácí hráli stále ze zabezpečené obrany a podnikali rychlé brejky, bohužel jim vždy chyběla buď finální přihrávka ne přesné zakončení. Hosté vrhli vše do útoku a nakopávali dlouhé míče na útočníky, z jednoho takového nákopu vznikla nepřehledná situace, kdy hostující hráč natlačil domácího hráče na brankáře ti se srazili a míč propadl k hostujícímu hráči, který neváhal a uklidil míč do sítě. Před tím, než hostující hráč kopl míč do brány, byla slyšet píšťalka rozhodčího, který tuto situaci posoudil jako faul na domácího hráče.  Pro domácí to bylo celkem pochopitelné rozhodnutí ale pro hosty ne. Upřímně řečeno, kdyby si hosté odvezli bod za remízu, bylo by to nespravedlivé a tak jsme rádi, že 3 body zůstávají doma.

Nedá se říct, že by jsme hosty jednoznačně přejeli, škoda jen neproměněných šancí, to by pak skóre vypadalo úplně jinak a možná křivda pro hosty by se vůbec nemusela řešit.

Chtěl bych také touto cestou poděkovat fanouškům za podporu a za početnou účast.