SK Radkovice - Ocmanice

10.06.2012 15:23

 

SK Radkovice - Ocmanice (2:2) 5:3

Sestava SK Radkovice: Harant Ondra - Pelikán Ivo, Pekárek Marek, Hlouch Milan, Dufek Josef - Pevný Milan, Pekárek Mirek, Jelínek Radek, Zahradník Honza - Patrik Diviš, Olšanský Aleš

V průběhu druhého poločasu do zápasu nastoupil Dobrovolný Radek místo Diviše Patrika

 

 

Domácí do posledního domácího zápasu v této sezóně opět nastupovali ve značně kombinované sestavě. Do brány se vrátil Harant, mimo byl Hlouch Tonda, který dostal v Třebenicích červenou kartu a bude odpočívat i v posledním zápase v Horním Újezdě a na marodku se dostal Diviš Pavel, kterého trápí průdušky.

Domácí na hosty nastoupili s tím, že doma nechtějí prohrát ani poslední zápas v této sezóně, a tak tlak domácích byl od začátku velký. Bohužel se domácím nedařilo v zakončení. Některé situace nebyly vyřešeny finální přihrávkou. Do první vyložené šance se dostal Diviš Patrik, který hlavičkoval z malého vápna pouze do rukou brankáře. Druhou šanci jsme měli opět my, to po rohu krásně hlavičkoval opět Diviš Patrik, ale pouze do brankové konstrukce. Hosté ze své první šance dali hned branku 0:1, a to byla velká sprcha pro domácí. Domácím trochu trvalo, než se srovnali s tímto stavem, ale snažili se kombinační hrou hosty překonat. Z jedné takové situace vyslal Jelínek kolmici do vápna, k ní se dostal Diviš Patrik a prostřelil hostujícího brankáře a stav byl srovnaný 1:1. Nepozornost domácích po vyrovnávací brance byla potrestána krutě. Opět se hosté dostali na půlku domácích, hostující útočník nepříjemně vystřelil, domácí brankář na těžkém terénu míč vyrazil pouze před sebe a dobíhající útočník dorazil míč do branky. Hosté se tedy ujali vedení 1:2. Domácí tento stav ještě více nakopl a do konce poločasu se děly věci. Pekárek Mirek našel svojí přihrávkou mezi obránci Olšanského, a ten si počínal mazácky, obešel brankáře a vyrovnal skóre na 2:2. Do konce poločasu mohli domácí jít do vedení po penaltě, kterou ovšem rozhodčí neviděl, a po faulu brankáře na našeho útočníka ohodnotil faul pouze žlutou kartou a vytáhl jej za hranici šestnáctky. Do šaten se tedy šlo za stavu 2:2.

Do druhého poločasu domácí nastoupili s tím, že se pokusí navýšit skóre a rozloučit se s domácími fanoušky výhrou. Domácí byli aktivnější a hosté v druhé půlce fyzicky odpadli. Bylo otázkou, kdy hosté inkasují. Branka na sebe nenechala dlouho čekat. Po zatažení míče do strany Jelínkem a krásném centru, se k míči dostal Pekárek Marek a uklidil ho do sítě 3:2. Domácí se po této brance uklidnili a předváděli kombinační fotbal. Po další akci, kdy se Jelínek řítil do vápna, zasekl míč, přihrál ho Olšanskému, který se uvolnil, a krásnou střelou levačkou uklidil míč do sítě, jsme se mohli opět radovat 4:2. 

Hosté se  na polovinu domácích v podstatě moc nepodívali, když ano, tak je obrana domácích k ničemu nepustila. Další branka padla do sítě hostů, kdy se na straně uvolnil Pevný a naservíroval míč Olšanskému. Ten z první uklidil míč do sítě a zvýšil skóre na 5:2. Potom se do hry dostali i hosté, vystřídali útočníky a bylo znát, že se chtějí ukázat. Po jednom nákopu hostů špatně odhadl míč domácí stoper. Ten doletěl na velké vápno, domácí brankář nestihl vyběhnout včas a hosté zakončovali do prázdné brány, stav byl tedy 5:3.

Po vstřelené brance hostů na 5:3 bylo utkání značně nervózní a některé zákroky hostů byli na vyloučení. Rozhodčí tyto zákroky netrestal ani žlutou kartou, a tak domácí opláceli. V jednom z mnoha zákroků hostů se neudržel Olšanský a po druhé žluté kartě viděl červenou. Do konce zápasu se už nic nezměnilo a stav zůstal  5:3 pro domácí.

Nutno dodat, že druhý poločas se odehrával za stálého deště a tento terén asi více svědčil domácím. Domácí odvedli velice pěkný a bojovný výkon (až na pár chyb) a zvítězili zaslouženě. Děkujeme všem fanouškům, kteří nám přišli fandit i za takového počasí. Doufáme, že v příštím roce nás přijdete povzbuzovat ještě ve větším počtu.