SK Radkovice - FC Smrk

26.03.2012 19:00

 

SK Radkovice - FC Smrk (1:0) 3:0

 

Sestava: Harant - Hlouch Antonín, Pekárek Jaromír, Hlouch Milan, Pitor Mirek - Pelikán Ivo, Diviš Pavel, Jelínek Radek, Štrunc Jakub - Pevný Milan, Olšanský Aleš

 

Branky: Pevný Milan 30´, 58´, Olšanský Aleš 88´

 

Do prvního jarního utkání nastoupili hráči SK Radkovic skoro v plné sestavě (v přípravě tomu bylo jenom občas). Hráči hostů přijeli do Radkovic s tím, že chtějí něco udělat se svým postavením v tabulce a konečně se posunout ze sestupových vod. Bohužel se jim nakopávací taktikou nedařilo překonat pozornou domácí obranu. Domácí hráči se snažili hrát kombinační hru ale terén ani povětrnostní podmínku jim to moc nedovolili, proto se domácí trochu přispůsobovali hře Smrku a do šancí se nedostávali. Po několika špatných přihrávkách, kdy domácí hráči mohli volit jednoduché přihrávka ale místo toho volili příhrávky nákopy se hráči Smrku dostali do několik slibných šancí a to zejména po standartních situacích.

Po několika náznacích vyslání spoluhráče do šance se ujal míče Diviš a krásným obloučkem poslal Jelínka za obranu, ten parádně našel před bránou Pevného a ten už se nemohl minout 1:0. Do konce poločasu stojí za zmínku šance Smrku, kdy jejich hráč nakopával míč na bránu a díky silnému větru tento nákop skončil na tyči domácího brankáře Haranta, který si zatím moc na míč nesáhl.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s tím, že musí navýšit brankový účet aby se hra sklidnila, bohužel se jim kombinační fotbal stále moc nevedl a stále se nakopávalo. Hráči Smrku se na polovinu domácích v druhém poločase moc nepodívali, a když tato situace nastala tak si s nima zkužená obrana poradila.

Po jednom z trestných kopů se mohl prosadit opět Pevný ale bránu hlavou netrefil. Naopak po autovém vhazování se Pevný obtočil ve vápně kolem soupeře a hostujícímu brankáři nedal šanci 2:0.

Kolem 70. minuty se domácí rozhodli prostřídat hráče a na hrací plochu se postupně podívali Zahradník, Diviš Patrik a Zbyněk Padělek.

Zejména Diviš Patrik dělal hostující obraně starosti a několikrát vybojoval míč, jenom chyběla přesná nahrávka. V 88. minutě již zmiňovaný Diviš Patrik skluzem vybojoval na brankové čáře míč a naservíroval ho Olšanskému, který se před prázdnou bránou nemýlil a upravil stav na konečných 3:0.

 

SK Radkovice tedy zvládli první jarní mistrovské utkání na jedničku, ale řekl bych, že pouze výsledkově. Hernímu projevu ještě chybělo několik věcí k dokonalosti a tou hlavní je i pohyb. Na předposlední Smrk to stačilo ale bude to stačit i na silnější soupeře? Doufejme, že se nás bude scházet na tréninku co nejvíc a pořádně potrénujeme a doženeme tréninkové mamko.

 

Také bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nám chodí v hojném počtu fandit a zároveň je pozvat na další utkání, které odehrajeme v nedalekých Myslibořicích, tento zápas je brán jako derby a proto bych všechny fanoušky chtěl poprosit aby nás přijeli podpořit.