SK Radkovice - Okříšky B

07.05.2012 09:36

 

SK Radkovice - Okříšky B (1:1) 1:1

Sestava SK Radkovice: Harant Ondra - Dobrovolný Radek, Pekárek Marek, Hlouch Milan, Hlouch Tonda - Padělek Zbyněk, Dufek Josef, Jelínek Radek, Pelikán Ivo - Pevný Milan, Pitor Mirek

V průběhu druhého poločasu do hry zasáhli Růžiška Tomáš, Zahradník Honza

 

 

Vedení domácích opět nemohlo počítat s několika hráč základní sestavy. Pavel Diviš je stále ve stavu nemocných, na příští zápas by možná mohl být k dispozici. Pekárek Jaromír je ve stavu zraněných, návrat je v nedohlednu. Olšanský Aleš byl omluven z rodinných důvodů :-).

Soupeř přijel do Radkovic s jediným cílem a to bylo vyhrát a opět se dotáhnou na Jaroměřice B, které už vyhráli v sobotu nad Koněšínem. Na hostech bylo vidět, jak si s míčem rozumí a chtějí vše řešit fotbalově. Po 15. minutých se jim to ale vymstilo, kdy místo odkopu ve vápně řešila hostující obrana opět vše fotbalově, jenomže mezi hostující obranu se dostal náš štírek Pevný, obral stopera o míč a nekompromisně zakončil 1:0. Myslím si, že nikdo z nás takový průběh nečekal.

Po vstřelené brance domácí jako by ožili a snažili se hostujícímu mužstvu vyrovnat. Okříšky měli herní převahu, ale nedokázali se dostat k zakončení.

Domácí hrozili z rychlých brejků, jeden z nich se jim mohl povést cca. v 30. minutě, kdy hostující obrana opět udělala chybu, Pevný předběhl obránce a už by se řítil sám na brankáře, obránce na poslední chvíli vyvedl našeho útočníka z rovnováhy zatažením rukou, ten se celou situaci snažil ustát, ale nepodařilo se mu už zakončit. Možná se dala pískat penalta ale bohužel pro domácí, rozhodčího píšťalka se nerozezněla.

Hosté stála měli herní převahu a po jednom z rohových kopů se předvedl domácí brankář, který reflexem vyrazil jinak jasnou branku. Hosté stále nepolevovali a po jedné akci z levé strany se dočkali vyrovnání. Hostující levý záložník prošel po křídle až do vápna a tam naservíroval krásnou přihrávku Bastlovi, který nedal domácímu brankáři šanci 1:1. Domácí mužstvo to ale nepoložilo a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu.

Do druhé půle hosté nastoupili s tím, že dokonají obrat a hned v první minutě druhého poločasu k tomu bylo blízko. Hostující útočník obešel dva obránce a už se napřahoval k zakončení ale Hlouch Milan, který byl obehraný, se stihl vrátit a na poslední chvíli hostujícímu útočníkovi míč ukopl.

Domácí se v druhém poločase dopředu moc nepouštěli, snažili si pouze bránit a podnikat nebezpečné protiútoky. Hosté se snažili z každé příležitosti střílet, z jedné takové střely trefili tyč. 

Po jednom z dlouhých nákopů za obranu se rychlostně prosadil Pevný, kdy předběhl hostujícího obránce a z úhlu běžel na hostujícího brankáře, s trochou štěstí mohl míč skončit u vzdálené tyče v brance ale nestalo se tak a byl z toho jen odkop.

Hosté měli ještě pár náznaků šancí, za zmínku stojí asi poslední stoprocentní šance ve druhém poločase, kdy hostující útočník po centrovaném míči hlavičkoval sám před brankou pouze nad. 

Vypadala to už, že zápas skončí remízou 1:1. Po rychlém rozehrání nepřímého kopu domácích se ocitl sám před brankářem domácí Dufek, bohužel nedokázal dostat míč do branky a tak skutečně stav 1:1 vydržel až do konce utkání.

Co říct k samotnému průběhu utkání? Čekal jsem, že mužstvo jakým jsou Okříšky B, nás přehrají jednoznačně a odvezou si 3 body, které potřebují k postupu, byl jsem ale mile překvapen, když zápas skončil 1:1. Nutno dodat, že hosté měli několik vyložených šancí ale neměli tolik důležité štěstí aby tyto šance proměnili. Na druhou stranu, domácí mohli rozhodnout z rychlých brejků a v poslední minutě zápasu, mohl dát Dufek vítěznou branku. Remíza z tohoto pohledu asi zasloužená. Domácí neporazitelnost stále trvá a uvidíme, jak si na domácím hřišti poradíme za 14 dní s vedoucím celkem Jaroměřic B. Domácím klukům bych chtěl poděkovat za výkon a odhodlání se poprat o výsledek a hlavně pogratulovat k získanému bodu.